DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

300 rugtassen voor tieners in Apeldoorn!

Dankzij een groep donateurs én een mooie samenwerking met Bol.com en DHL Parcel kan Bobbie Foundation 300 tassen uitgeven aan tieners in Apeldoorn!

Ieder jaar wordt de Schoolspullenpas uitgereikt, een initiatief van stichting Armoedefonds om kinderen die in Nederland in armoede leven een goeie start te kunnen laten maken op de middelbare school. Met een Schoolspullenpas kunnen schoolbenodigdheden worden gekocht zoals pennen, agenda, etui, schriften, gymkleding, rugtassen etc.

In 2020 zagen wij op het journaal een verslag van een brugpieper die vertelde veel met de betreffende pas te hebben kunnen kopen, maar de aanschaf van een (leuke) rugtas drukte toch aardig op het totale budget!
Dat was voor ons een trigger om in te zetten op een gave rugtas voor tieners in Apeldoorn! Het initiatief werd opgepakt door Administratiekantoor DeWater en KBS Bouw. Zij bundelden hun krachten samen voor de kids in Apeldoorn e.o. door i.p.v. het geven van kerstpakketten aan hun relaties, geld te doneren aan dit doel en tevens hun relaties te enthousiasmeren om óók te doneren.

We konden aan de slag en gingen een rugtas uitzoeken, en niet zo maar een rugtas: dat moest natuurlijk wel een gave tijdloze tas worden. ‘Even’ zoeken in ons netwerk leverde een vruchtbaar gesprek op met Chris Beeking, Manager Netwerk Development Fashion & Sports bij Bol.com! Hij maakte het mogelijk dat wij maar liefst 300 rugtassen van het merk Herschel of Eastpak weg kunnen geven aan de tieners! Herschel werd 11 jaar geleden opgericht door 2 Canadese broers met het doel rugtassen minder “saai” te maken. En samen met de stoere Eastpak tas past dat dus precies bij ons idee! 🙂

Voor dit project willen we het de kids makkelijk maken en wilden we de rugtassen op gaan sturen. Dus: weer ‘even’ in het netwerk zoeken naar een partij die voor ons de kosten kon drukken in de verzending. Die vonden we, en wat voor een partij: DHL Parcel gaat vanuit DHL Cares zorgen voor de kosteloze verzending van de 300 rugtassen!

Stil en ontroert zijn wij door alle betrokkenheid en hulp in dit project! En natuurlijk superblij, en wij hopen de kids straks natuurlijk ook!

De rugtassen worden verstuurd in een te leuke verzendzak van Shipping Studios, die eigenaresse Bodil van Weenen aan ons met korting kon leveren.

Lang verhaal kort: Project Rugtas geslaagd! ❤️