DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

2020 wat een bijzonder jaar...

Eind 2019 werd het zaadje gepland voor de Bobbie Foundation en stonden we in de startblokken om direct vol gas aan de slag te gaan… Nog niet wetende wat voor een jaar ons te wachten zou staan. Een jaar vol verassingen, teleurstellingen, we leerden nog creatiever te zijn én een jaar waarin de noodzaak van stichtingen zoals Bobbie Foundation nog eens benadrukt werd.

De oprichting begon met het schrijven van een beleidsplan: een bescheiden doelstelling werd genoteerd: €10.000,- om 500 kids van minimaal 1 cadeautje of momentje te voorzien. Heel bescheiden! Want uiteindelijk hebben we bijna 1.200 cadeau’s en momenten weg mogen geven aan heel veel kinderen! Eind december stond de teller voor donaties op ruim € 46.000,-

Je moet je voorstellen dat we aan het begin van het jaar eigenlijk geen idee hadden. Leeft dit verhaal wel, wordt er wel gedoneerd, hoe komen we aan kinderen en hoe bereiken we ze? Betrokkenheid creëren was een van de eerste pijlers. Daarnaast legden we een heel waardevol contact met Hiske van der heuvel, voorzitter Stichting Leergeld: zij nam ons mee in de wereld van armoede en zo konden we een brug slaan naar de kinderen toe. In de loop van het jaar werden er ook samenwerkingen aangegaan met andere stichtingen zoals de Speelgoedbank.

We hebben ontzettend veel geleerd en het heeft ons ook geïnspireerd tot diverse mooi projecten zoals ‘Vechten voor Kansengelijkheid’, ‘Bobbies Leesclub’, ‘Project Rugtas’ en ‘Menstruatiearmoede.

Al onze intenties en passie hadden wij niet uit kunnen voeren zonder jullie betrokkenheid! We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties: een aantal van hele grote donateurs, maar vergis je niet; het meeste komt nog steeds bij elkaar van alle losse donaties. Van 5 euro tot een paar 100 euro: iedere euro telt, en daar zullen wij ons ook het komende jaar voor in blijven zetten.

We hebben zoveel mogen doen dit jaar, we moeten er nog even van bij komen 🙂
En dan gaan we in 2021 weer met frisse moed aan de slag. Op de planning staan dan onder andere het project Menstruatiearmoede: we hebben hier zoveel positieve reacties en donaties op ontvangen dat we volgend jaar de eerste pakketten aan de meiden kunnen gaan uitdelen. Ook zijn we bezig met ‘Project Rugtas’. DeWater en KBS Bouw doneerden in december samen met hun relaties voor dit project waardoor we al ruim 55 kids een tas kunnen laten uitzoeken, maar dat mogen er natuurlijk nóg meer worden!

Het mag duidelijk zijn: jullie horen weer van ons! Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie bijdragen en voor iedereen een heel mooi en gezond 2021!

Bestuur Stichting Bobbie Foundation
Chantal, Petra, Brenda, Lianne