DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

MEER KANSENGELIJKHEID DOOR SPORTEN

De Bobbie Foundation en The Gym starten met ‘Vechten voor kansengelijkheid’ een bewegingsprogramma voor basisscholen, dat er op is gericht om verschillen in geslacht, afkomst en herkomst te overbruggen.

Kinderen met dezelfde talenten en capaciteiten hebben recht op gelijke kansen. De achtergrond van een kind mag geen invloed hebben op zijn of haar schoolsucces. Kansengelijkheid in het onderwijs wordt beïnvloed door heel veel factoren.

Rolmodellen zoals de leraar of ouder, zijn in staat het beste uit kinderen te halen, hun te stimuleren en uit te laten kijken naar een toekomst. Maar onbewust kunnen zij ook een soort glazen plafond inbouwen voor kinderen van wie de verwachtingen laag zijn door bijvoorbeeld uit een arm gezin komen.

Bij ‘Vechten voor kansengelijkheid’ staat een bokstraining onder leiding van de trainers van The Gym centraal.
In de training van een uur leren scholieren op sportieve en respectvolle wijze met elkaar om te gaan en om elkaar te helpen. Zo wordt een sportschool een leerschool: als je tijdens het boksen om kunt gaan met verschillen én meer uit jezelf kunt halen dan je ooit had gedacht, kun je dat overal. Elke leerling die de training met succes afrondt, krijgt het unieke The Gym boksdiploma en een kortingsvoucher voor een volgende training bij The Gym.

MEER KANSENGELIJKHEID DOOR SPORTEN

De Bobbie Foundation en The Gym starten met ‘Vechten voor kansengelijkheid’ een bewegingsprogramma voor basisscholen, dat er op is gericht om verschillen in geslacht, afkomst en herkomst te overbruggen.

Kinderen met dezelfde talenten en capaciteiten hebben recht op gelijke kansen. De achtergrond van een kind mag geen invloed hebben op zijn of haar schoolsucces. Kansengelijkheid in het onderwijs wordt beïnvloed door heel veel factoren.

Rolmodellen zoals de leraar of ouder, zijn in staat het beste uit kinderen te halen, hun te stimuleren en uit te laten kijken naar een toekomst. Maar onbewust kunnen zij ook een soort glazen plafond inbouwen voor kinderen van wie de verwachtingen laag zijn door bijvoorbeeld uit een arm gezin komen.

Bij ‘Vechten voor kansengelijkheid’ staat een bokstraining onder leiding van de trainers van The Gym centraal.
In de training van een uur leren scholieren op sportieve en respectvolle wijze met elkaar om te gaan en om elkaar te helpen. Zo wordt een sportschool een leerschool: als je tijdens het boksen om kunt gaan met verschillen én meer uit jezelf kunt halen dan je ooit had gedacht, kun je dat overal. Elke leerling die de training met succes afrondt, krijgt het unieke The Gym boksdiploma en een kortingsvoucher voor een volgende training bij The Gym.