DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Project boekenpakket: alleen maar blije gezichten!

8 augustus 2020

Wat een bijzonder project! Bijzonder hoe je met een cadeau zoals dit kinderen blij kan maken maar ook kan ondersteunen en ook bijzonder hoe dit door de maatschappij wordt opgepakt!

Partijen én particulieren die heel graag hieraan mee wilde doneren, uitgeverijen die een heel mooi pakket hebben samen gesteld, bedrijven die ruimte en andere dingen beschikbaar wilden stellen, vrijwilligers die dolgraag mee wilden helpen om de boeken aan de kinderen uit te willen delen en natuurlijk de reacties van de kinderen zelf.

De 500 boekenpakket zijn gegeven aan kinderen in arme gezinnen. Die kinderen hebben wij kunnen bereiken met name door Stichting Leergeld, hun Zomerschool, maar ook door o.a. het Leger Des Heils en de Speelgoedbank in Apeldoorn.

Financieel hebben wij dit mogelijk kunnen maken door donaties van de Rabobank, anonieme donateurs, en veel particuliere donateurs!

Op de dag ervoor, toen alles werd klaargezet, kwam een vader van één van de betreffende kinderen aan fietsen. Hij heeft een baan in de buurt en wilde even een kijkje nemen waar hij dan de volgende dag moest zijn. Met een grote glimlach op zijn gezicht, de ballonnen en slingers aanschouwend, verzekerde hij dat hij echt niet nú al het pakket mee wilde nemen maar het die volgende dag graag samen met zijn vrouw en dochter op wilde komen halen.

Op de dag zelf was er een vader die blij vertelde over zijn tweeling: dat zij nu niet een keer wat hoefden te delen maar ieders een eigen pakket mochten ophalen.

Een klein kereltje die zo blij was dat hij nu niet een keer naar de ‘bieb’ hoefde, maar gewoon echt een éigen boekenpakket kreeg!

En dan was er dat jongetje die zo dol is op lezen en die dacht dat hij vast maar 1 boek uit die lijst van 6 boeken uit zou mogen kiezen, en helemaal verrukt was toen hij zag dat hij ze toch alle 6 mee mocht nemen!

Blije gezichten, dankbaarheid en leuke reacties: dat is waar we het voor deden!

Het boekenpakket is samengesteld door Uitgeverij De Fontein en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V. Zij wilden heel graag bijdragen aan het Project Boekenpakket en leverde een boeken pakket van € 30,00 t.w.v. € 73,00, bestaande uit:
– Leven vaneen loser / Dagboek van een Muts
– Sjakie en de grote gazen lift
– Julius Zebra (dubbel boek)
– Niek de Groot Brokkenpiloot
– Young Scientist Doeboek
– Guinness Book of records 2020

‘Project Boekenpakket 2020’ had als doel te voorkomen dat kinderen met een leesachterstand aan het nieuwe schooljaar beginnen. De periode in de zomervakantie blijkt uit diverse studies te leiden tot leerverlies. Het is een educatief fenomeen waarbij leerlingen een deel van de kennis, vaardigheden en bekwaamheid verliezen die ze in het schooljaar hebben opgedaan. Ook de periode dat de scholen gesloten zijn geweest i.v.m. COVID-19 heeft een negatieve impact op het presteren van leerlingen.