DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Zomerschool feestelijk geopend dankzij donateurs!

21 juli 2020

Wat een fantastische dag!

De zon scheen, Feestshop Joop Brouwer kwam de ballonnen brengen, Bobbie Foundation verraste de kids met een prachtig pakket van 6 boeken, Jumbo van de Bunt zorgde voor een vrolijke shopper om ze mee naar huis te kunnen nemen en Loco Burgermeester Nathan Stukker knipte het lint door waarmee de Zomerschool officieel geopend werd.

De PC Daltonschool Ichthus in Apeldoorn stelde haar school beschikbaar voor de 6 weken Zomerschool.

Het inititaitef van Stichting Leergeld Apeldoorn werd samen met deze donateurs allemaal mogelijk gemaakt:
– De Rabobank Apeldoorn en Omgeving
– Thinkwise | Softwarebedrijf en leverancier van een eigen low-code software ontwikkelplatform
– Meisjesweeshuis Apeldoorn
– Het Armoedefonds
– Ome Willem
– Korento salarisadministratie, HR, financieel & functioneel beheer

Dankzij een donatie van Thinkwise aan Bobbie Foundation konden we 5 van de 40 kinderen naar Zomerschool sturen.

Maar liefst 30 student-docenten gingen vandaag aan de slag met 40 jonge studentjes in de leeftijd van 6 – 12 jaar. Na alle feestelijkheden viel er een aangename rust en gingen de kinderen in een ontspannen sfeer, met hun prive-docent aan de slag met de vakken Taal en Rekenen.

De kinderen krijgen met Zomerschool de kans om te werken aan hun ontwikkeling en worden klaargestoomd voor een goede start van het nieuwe schooljaar. Zo lopen zij straks weer gelijk met – en hebben misschien zelfs een voorsprong op – hun medescholieren!

Zomerschool is een initiatief van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst en verder uitgewerkt in samenwerking met Bobbie Foundation. Het is bedoeld voor basisschoolkinderen in Apeldoorn, uit gezinnen die leven in armoede. En waar er geen middelen zijn voor bijles of andere bijscholingsactiviteiten. Uit onderzoek blijkt dat met name in de zomervakantie er een achterstand wordt opgedaan op het gebied van Taal en Rekenen. Zomerschool biedt deze kinderen de kans op een goede start van het nieuwe schooljaar.

Zomerschool, wat houd het in?

– 2 Dagdelen per week in de periode van 20 juli t/m 27 augustus
– Dinsdag en donderdag van 09.00 – 12.00 uur
– Onderwijs van zorgvuldig geselecteerde student leraren
– 1 op 1 onderwijs (en maximaal 2 kinderen per docent)
– Het kind geeft aan waar hij/ zij mee aan de slag wil
– Aan het einde van de zomerschool ontvangt ieder kind een certificaat én een bon van Stichting Bobbie Foundation om een leuk cadeautje voor zichzelf uit te kiezen.