DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Grootse donatie van de Rabobank voor het Boekenpakket!

21 juli 2020

Rabobank Apeldoorn en Omgeving, donateur van het eerste uur heeft het initiatief voor Project Boekenpakket een warm hart toegedragen en doneerde maar liefst € 5.000,- waarmee zij 166 kinderen blij hebben gemaakt met een fantastisch pakket van 6 boeken!

Simone Willers en Jocelyn Eising van de Rabobank kwamen persoonlijk de check uitreiken tijdens de feestelijke opening van de Zomerschool, initiatief van Stochting Leergeld Apeldoorn-Voorst i.s.m. Bobbie Foundation. Het eerste boekenpakket werd deze dag aan een van de studentjes uitgereikt door Loco Burgermeester Nathan Stukker.

‘Project Boekenpakket 2020’ heeft als doel te voorkomen dat kinderen met een leesachterstand aan het nieuwe schooljaar beginnen. De periode in de zomervakantie blijkt uit diverse studies te leiden tot leerverlies. Het is een educatief fenomeen waarbij leerlingen een deel van de kennis, vaardigheden en bekwaamheid verliezen die ze in het schooljaar hebben opgedaan. Ook de periode dat de scholen gesloten zijn geweest i.v.m. COVID-19 heeft een negatieve impact op het presteren van leerlingen.

Gezinnen die in financiële nood verkeren hebben geen middelen voor o.a. boeken, bijles en activiteiten om buiten schooltijd de achterstand te beperken en de vaardigheden juist te kunnen ontwikkelen. Zo draagt het boekenpakket van de Bobbie Foundation bij aan de ontwikkeling van het kind én een glimlach op zijn/ haar gezicht!

Rabobank dankjewel!!