DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Project Boekenpakket kan van start!! Totaal 3.000 boeken voor 500 kinderen

13 juli 2020

Met uw donaties en hele mooie bedragen van 2 anonieme donateurs hebben wij het Project Boekenpakket 2020 kunnen verwezenlijken! Dit is zeker ook gelukt dankzij Uitgeverij De Fontein en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff die een prachtig pakket van maar liefst 6 boeken voor ons samenstelden.

Dinsdag 14 juli mocht ik de eerste stapel boeken in ontvangst nemen van Geneviève Waldman, Algemeen directeur van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep.

Andrea en Lisa van VBK Uitgeversgroep hebben met Fontein en Luitingh-Sijthoff 6 ontzettend leuke titels uitgekozen en daarbij deden zij het boek ‘Guinness World Records 2020’ er nog eens als extra cadeautje gratis bij. Het boekenpakket heeft een winkelwaarde van maar liefs € 73,00.

Het leven van een loser – Niet te doen! De Fontein
Dagboek van een muts – Zoek ‘t lekker uit! De Fontein
Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen & Bonje met de Britten Luitingh-Sijthoff
Niek de Groot – Brokkenpiloot De Fontein
Sjakie en de grote glazen lift van bestsellerauteur Roald Dahl De Fontein
Young Scientist Vakantieboek – Alle soorten vrienden Veen Media
Guinness World Records 2020 De Fontein

Het boekenpakket valt in de categorie ‘vakantiecadeau’ uit het donatiemenu van de Bobbie Foundation. Daarnaast had ‘Project Boekenpakket 2020’ als doel te voorkomen dat kinderen met een leesachterstand aan het nieuwe schooljaar beginnen. De periode in de zomervakantie blijkt uit diverse studies te leiden tot leerverlies. Het is een educatief fenomeen waarbij leerlingen een deel van de kennis, vaardigheden en bekwaamheid verliezen die ze in het schooljaar hebben opgedaan. Ook de periode dat de scholen gesloten zijn geweest i.v.m. COVID-19 heeft een negatieve impact op het presteren van leerlingen.

Gezinnen die in financiële nood verkeren hebben geen middelen voor o.a. boeken, bijles en activiteiten om buiten schooltijd de achterstand te beperken en de vaardigheden juist te kunnen ontwikkelen. Zo draagt het boekenpakket van de Bobbie Foundation bij aan de ontwikkeling van het kind én een glimlach op zijn/ haar gezicht!