DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Tijdens de zomer, 2 dagdelen per week, weer even in de schoolbanken

25 juni 2020

Zo voorkomen we achterstand!

Wat een mooie kans: voor basisschoolkinderen uit de doelgroep hebben wij buddy’s klaarstaan in de vorm van Docent Zomerschool, die 1 op 1 met hen aan de slag gaan voor de vakken Nederlands en Rekenen.

In een ontspannen sfeer kunnen de kinderen werken aan hun ontwikkeling en worden zij klaargestoomd voor een goede start van het nieuwe schooljaar. Zo lopen zij straks weer gelijk met – en hebben misschien zelfs een voorsprong op – hun medescholieren!

Zomerschool is een initiatief van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst en verder uitgewerkt in samenwerking met Bobbie Foundation. Het is bedoeld voor basisschoolkinderen in Apeldoorn, uit gezinnen die leven in armoede. En waar er geen middelen zijn voor bijles of andere bijscholingsactiviteiten. Uit onderzoek blijkt dat met name in de zomervakantie er een achterstand wordt opgedaan op het gebied van Taal en Rekenen. Zomerschool biedt deze kinderen de kans op een goede start van het nieuwe schooljaar.

Zomerschool, wat houd het in?

– 2 Dagdelen per week in de periode van 20 juli t/m 27 augustus
– Dinsdag en donderdag van 09.00 – 12.00 uur
– Onderwijs van zorgvuldig geselecteerde student leraren
– 1 op 1 onderwijs (en maximaal 2 kinderen per docent)
– Het kind geeft aan waar hij/ zij mee aan de slag wil
– Aan het einde van de zomerschool ontvangt ieder kind een certificaat én een bon van Stichting Bobbie Foundation om een leuk cadeautje voor zichzelf uit te kiezen.