DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Project Boekenpakket

Lezen, plezier en werken aan een voorsprong

Project Boekenpakket

Scroll naar beneden voor meer info!

Ik doneer graag mee aan het boekenpakket!
x

Totaal: € -

PROJECT 'BOEKENPAKKET 2020'

In gezinnen die verkeren in financiële nood zijn er geen middelen voor vakanties, extraatjes, uitjes en andere activiteiten.

Door de zomervakantie en COVID-19 missen kinderen interactie met leraren en andere kinderen. Er zijn er geen leerprikkels en er ontbreekt inspiratie om zich te kunnen ontwikkelen op o.a. het gebied van lezen.

‘Project Boekenpakket 2020’ heeft als doel te voorkomen dat kinderen met een leesachterstand aan het nieuwe schooljaar beginnen. Stichting Bobbie Foundation draagt bij aan een glimlach op het gezicht van kinderen. In deze periode staan o.a. vakantiecadeau’s op het programma. Het boekenpakket geeft de ideale invulling van een cadeau voor in de vakantie die zorgt voor een glimlach en draagt tevens bij aan het leesachterstand-probleem.

Ik doneer heel graag mee
aan het boekenpakket!
x

Totaal: € -

PROJECT 'BOEKENPAKKET 2020'

In gezinnen die verkeren in financiële nood zijn er geen middelen voor vakanties, extraatjes, uitjes en andere activiteiten.

Door de zomervakantie en COVID-19 missen kinderen interactie met leraren en andere kinderen. Er zijn er geen leerprikkels en er ontbreekt inspiratie om zich te kunnen ontwikkelen op o.a. het gebied van lezen.

‘Project Boekenpakket 2020’ heeft als doel te voorkomen dat kinderen met een leesachterstand aan het nieuwe schooljaar beginnen. Stichting Bobbie Foundation draagt bij aan een glimlach op het gezicht van kinderen. In deze periode staan o.a. vakantiecadeau’s op het programma. Het boekenpakket geeft de ideale invulling van een cadeau voor in de vakantie die zorgt voor een glimlach en draagt tevens bij aan het leesachterstand-probleem.

Doelgroep

Voor ‘Project Boekenpakket 2020’ richt Stichting Bobbie Foundation zich op basisschoolkinderen in de gemeente Apeldoorn.

Volgens cijfers van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst zijn er ongeveer 3.000 kinderen in de gemeente Apeldoorn die leven in armoede. Daarvan hebben zij 1.772 kinderen in hun bestand. Ongeveer 500 van die kinderen vallen in de leeftijdscategorie van 6 – 12 jaar.

Inhoud

Het boekenpakket omvat 2 – 4 boeken die verschillen in thema; lezen, educatief en plezier.

In titels wordt er gedacht aan bijvoorbeeld: ‘Het leven van een loser’, Julius Zebra’, ‘Kapitein Onderbroek’, een doeboek, etc. Deze worden samengesteld met uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning. Stichting Bobbie Foundation neemt contact op met Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst die de kinderen selecteert en ook zorgt dat het boekenpakket bij hun terecht komt.

ACHTERGROND

Uit onderzoek blijkt dat er bij basisschoolleerlingen in achterstandsgezinnen sprake is van een taal- en leerachterstand. Daarnaast kampen de kinderen met leer- en concentratieproblemen en zijn de ouders vaak niet in staat hen te helpen.

In deze gezinnen zijn er geen middelen voor o.a. boeken, bijles en activiteiten om buiten schooltijd de achterstand te beperken en de vaardigheden juist te kunnen ontwikkelen. Terwijl deze kinderen net zo intelligent kunnen zijn als kinderen van hoogopgeleide ouders, krijgen ze vaak lager schooladvies en lopen kansen mis. Deze kinderen schoppen het vaak niet tot een hogeschool- of een universitaire opleiding.

Kansenongelijkheid heeft meerdere oorzaken. Een daarvan kan het opleidingsniveau van de ouders zijn. Hoogopgeleide ouders zien vaker het belang in van educatie en kennisverrijking voor studie- en loopbaanontwikkeling. Maar ook de periode in de zomervakantie blijkt uit diverse studies te leiden tot leerverlies. Het is een educatief fenomeen waarbij leerlingen een deel van de kennis, vaardigheden en bekwaamheid verliezen die ze in het schooljaar hebben opgedaan. Ook de periode dat de scholen gesloten zijn geweest) i.v.m. COVID-19 heeft een negatieve impact op het presteren van leerlingen.

Doneer voor een glimlach!