DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

BRON: Stentor
Auteur: Arnoud Heins

Buiten is het bijna 20 graden, maar bij Marit thuis in Apeldoorn lijkt het wel 5 december. Het liefst ontvangen jarige kinderen natuurlijk zoveel mogelijk cadeautjes. Voor Marit uit Apeldoorn is het niet anders. Er is alleen één probleem: ze hebben het thuis niet breed. Toch is ze vanmorgen overladen met presentjes.

Terwijl het buiten richting de twintig graden gaat, heerst er in een woning aan de Weberstraat in Apeldoorn-Zuid een sfeer die je eerder op 5 december verwacht. Zelf gelooft Marit allang niet meer in dat jaarlijks terugkerende sprookje. Ze mag vanaf vandaag tenslotte zeggen dat ze elf is. Maar van binnen voelt ze zich weer even een kleuter die vol smart op Sinterklaas zit te wachten.

Moppentrommel
Op de houten vloer staat namelijk een enorme doos en de inhoud is helemaal voor haar. Na het sein dat ze ‘m open mag maken, begint ze gretig te scheuren. Als ze de eerste stukken karton heeft losgerukt, ontwaart het feestvarken het eerste pakje. ,,Stoepkrijt”, jubelt ze. Vervolgens tovert ze onder meer slingers, potloden en een baal tekenpapier tevoorschijn. Van de moppentrommel van Donald Duck raakt ze zelfs helemaal door het dolle heen.

Voor een gemiddeld kind zijn dat misschien dertien-in-een-dozijn-cadeautjes, voor Marit is het iets overweldigends. Daar zit een verhaal achter. ,,We moeten heel zuinig leven”, licht haar alleenstaande moeder Gerda toe. ,,Ik mis het zeg maar niet dat de horeca nu dichtzit. Door geld opzij te leggen, heb ik gelukkig zelf ook wel een cadeautje voor haar kunnen kopen. Een statiefje voor de telefoon. Deze doos is echt een leuk extraatje.”

Laatste keer?
Het pretpakket is verstrekt door de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Omdat een partijtje er momenteel niet in zit, is dit het alternatief. ,,Heel fijn dat zoiets bestaat”, vindt Gerda. Al hoopt ze tegelijkertijd ook van ganser harte dat het bij deze ene keer blijft. ,,Doordat ik onlangs van het kappersvak naar de thuiszorg geswitcht ben, hebben we gelukkig iets meer adem.”

Zodoende kan ze ook werken als Marit overdag op school zit. En met een beetje mazzel kan ze haar urenaantal de komende periode nog wat opvijzelen, zodat volgend jaar een ander kind net zo blij gemaakt kan worden met een verrassingspakket als Marit vandaag.