DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Gemeente Arnhem koopt laptops, zodat alle kinderen thuis onderwijs kunnen volgen

2 april 2020

BRON: OMROEP GELDERLAND
AUTEUR: Esther Hendriks

Wethouder Hans de Vroome maakt zich hard voor het thuisonderwijs.’We hebben ge├»nventariseerd en het blijkt dat we hier in Arnhem toch zo’n 500 laptops tekort komen.’ Zonder een laptop kunnen deze kinderen geen thuisonderwijs volgen.

De inventarisatie deed de gemeente bij Stichting Leergeld waarmee zij een samenwerking hebben. De stichting ondersteunt kinderen financieel, zodat zij kunnen meedoen aan school-, sport en cultuuractiviteiten.

De wethouder legde het plan op woensdagavond voor aan het college. Het is vooral nog de vraag uit welk potje de aanschaf moet komen. Maar een extra bestelling is al onderweg. Al is het de vraag of deze bestelling voldoende is. Om aan de aanvragen te voldoen wil de wethouder deze week bijbestellen. Daarover gaat hij in overleg.

Trots op de inzet van scholen, hulp gemeente nodig
De Vroome spreekt vol lof over de scholen in de regio Arnhem die laptops uitlenen aan kinderen. Toch ziet hij het als een taak voor de gemeente om bij te springen.

De wethouder: ‘We zien dat er een groep leerlingen is waar toch geen laptop kan komen vanuit school. Als we als gemeente dit niet faciliteren gaan kinderen achterstand oplopen.’ De wethouder is van plan om de honderden laptops niet aan de scholen te geven maar aan de stichting, zodat de computers direct bij de kinderen aankomen. ‘We gaan niet op de stoel van een onderwijsinstelling zitten.’