DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Stichting Leergeld in Apeldoorn verwacht dat veel meer gezinnen ‘na corona’ aankloppen

28 maart 2020

BRON: STENTOR

De Stichting Leergeld in Apeldoorn houdt er rekening mee dat veel gezinnen straks om hulp aankloppen, als de corona-periode voorbij is.

Leergeld ondersteunt gezinnen die weinig geld te besteden hebben, door een aantal kosten voor kinderen te betalen. Het gaat dan bijvoorbeeld om sportcontributie, een activiteit van school of een bijdrage voor een fiets of computer.

,,Wij maken ons ernstige zorgen om wat er komen gaat’’, zegt Hiske van den Heuvel, voorzitter van Leergeld Apeldoorn-Voorst. Doordat er veel stil ligt zullen sommige mensen hun baan kwijtraken, zzp’ers zien inkomsten terugvallen, en dus komen meer huishoudens in financiële problemen, voorziet de stichting.
,,Op dit moment zijn wij al extra vrijwilligers aan het inwerken om straks de vele aanvragen te kunnen behandelen.’’

Contributie
,,Zodra het normale leven weer op gang komt, gaat dit altijd ten koste van de contributie van sport, muziek of mee met een schoolreisje.’’ Leergeld kreeg afgelopen jaar al met een sterke stijging van het aantal aanvragen te maken. Daar is de stichting op zich blij mee; hoe meer huishoudens geholpen kunnen worden, hoe beter.

In dit geval echter dreigt er een knelpunt te ontstaan. ,,Ook onze ambassadeurs worden door deze crisis getroffen. De ambassadeurs zijn onze vaste donateurs die essentieel zijn voor de financiering om alle kinderen mee te laten doen.’’

Laptops
De corona-uitbraak heeft Leergeld nu nog niet veel extra werk opgeleverd. Nu kinderen thuis schoolwerk doen zijn ze in veel gevallen op een computer aangewezen, maar daar is in de afgelopen jaren juist al een slag in gemaakt in Apeldoorn. Er zijn al meer dan 800 laptops verstrekt aan armere gezinnen.