DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Wow! ABN Amro schenkt tweeduizend laptops

22 maart 2020

BRON: ABN AMRO

ABN AMRO schenkt tweeduizend laptops voor kinderen die nu noodgedwongen thuis les krijgen, maar geen laptop hebben. Komende woensdag 25 maart worden de laptops overhandigd aan het Jeugdeducatiefonds. Zij gaan ervoor zorgen dat ze op de juiste plek terechtkomen.

Scholen kregen vorige week te horen dat zij moesten sluiten. Gelijk schakelden leerkrachten in het hele land een tandje bij om thuisonderwijs voor leerlingen mogelijk te maken. Het Jeugdeducatiefonds en ABN AMRO sloten daarbij aan. Met als resultaat dat ABN AMRO voor tweeduizend kinderen die het thuis niet breed hebben, onderwijs op afstand kan realiseren. IBM voorziet de lege laptops van Microsoft Office, waarna distributie via het Jeugdeducatiefonds gaat plaatsvinden.

Het Jeugdeducatiefonds maakte zich direct zorgen toen ze hoorde dat de scholen gingen sluiten. Op de scholen die zij helpen, groeit meer dan de helft van de kinderen op in een lastige thuissituatie door financiële of sociale problemen. Juist die kinderen zijn graag op school, voor hen is dat een veilige en vertrouwde omgeving en thuisonderwijs is een hele uitdaging als je helemaal geen laptop of computer hebt.

Minister Slob van Onderwijs prees het Jeugdeducatiefonds en ABN AMRO voor hun energie en doortastendheid: “We slaan de handen ineen om alle leerlingen een kans te geven, ook in deze uitzonderlijke tijden.”