DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Nieuwe stichting vraagt te doneren voor een glimlach

18 maart 2020

Een groots gevoel door een kleine bijdrage: doneren voor kinderen in armoede in Apeldoorn. Een nieuwe inslag voor de bewustwording van een nog steeds bestaand probleem. Armoede krijgt een gezicht.

Apeldoorn is een nieuwe stichting rijk: de Bobbie Foundation. De stichting heeft als doel het werven van fondsen en het (financieel) ondersteunen van kinderen en jongeren tot 18 jaar, in gezinnen die in financiële nood verkeren, met cadeaus en leuke momenten. Bobbie Foundation ontwikkelde daarvoor het ‘donatiemenu’: à la carte doneren.

Is dat nog nodig dan? “Ja!” roepen Stephanie van der Weerd en Lianne Tijmes, oprichters van de Bobbie Foundation. “Nog steeds is er een grote groep kinderen die in armoede leeft en niet onbezorgd kan opgroeien”. Uit cijfers die het CBS in 2019 bekend maakte, blijkt dat in Nederland 5,7 procent van de bevolking in armoede leeft. Voor de gemeente Apeldoorn is dat 4,7% van alle inwoners, wat neer komt op 7.320 Apeldoorners, waarvan er 2.067 kind zijn.

Maar er zijn toch ook al andere stichtingen die iets doen voor kinderen? Die zijn er zeker. Echter zijn er ook nog steeds te veel kinderen die (financiële) steun nodig hebben. Kinderen die met een plastic tasje met boeken naar school moeten omdat er geen geld is voor een goede en coole rugtas. Tieners die er niet echt bij horen omdat ze geen geld hebben voor een verjaardagscadeautje en zelf ook geen verjaardagsfeestje kunnen geven en daarom ook niet (meer) worden uitgenodigd door andere kinderen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat armoede invloed heeft op de hersenontwikkeling van een kind. Ook het welzijn van het kind kan van invloed zijn op zijn of haar sociale integratie, levensdoelen en -verwachtingen, schoolprestaties en later dus ook op de sociaal-economische status. “Met onze donatieformule verwachten we de deze problemen niet op te kunnen lossen maar we hopen er wel aan bij te kunnen dragen dat deze kinderen de betrokkenheid voelen van hun omgeving, mee kunnen doen met de rest en dat ze door een ontspannen moment weer even kunnen ‘groeien’.” aldus Lianne.

Bobbie Foundation werkt samen met de Apeldoornse stichting Leergeld. Zij bieden kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Qua doelgroep sluiten de stichtingen naadloos op elkaar aan en qua missie kunnen zij elkaar aanvullen en versterken. De kracht van leergeld voor de Bobbie Foundation zit hem in het selecteren van de kinderen die in aanmerking komen voor giften. Leergeld ontwikkelde daarvoor een unieke formule waardoor zij alle gezinnen persoonlijk kennen en kunnen zorgen dat iedere gift ook op de juiste plek terecht komt. Helaas zijn niet alle gezinnen die tot de doelgroep behoren bekend bij Leergeld. Dit heeft vaak te maken met schaamte. Bobbie Foundation hoopt de gezinnen te kunnen motiveren zich aan te melden bij Leergeld, zodat ook die kinderen in aanmerking komen voor de leuke momenten die Bobbie Foundation heeft weg te geven!

À la carte doneren aan de Bobbie Foundation, hoe werkt dat dan? Op de website van Bobbie foundation kan je in het donatiemenu kiezen voor wat je een kind graag zou willen geven. Bijvoorbeeld een bioscoopuitje of een nieuwe schooltas. Zo weet je precies waar jouw geld naar toe gaat en ook dat jij in ieder geval één kind geholpen hebt! Dat kan al vanaf € 10,00, maar een los bedrag naar eigen keuze doneren kan natuurlijk ook.

FOTO: Wiranda Lund