DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl
DONATE FOR A SMILE SPONSORED BY INDESEYEN
+31(0)6 46121045 | info@bobbiefoundation.nl

Linda.nl: Alleenstaande moeder martine werkt, maar kan toch amper rondkomen

11 oktober 2019

Bron: Linda.nl
11.10.2019 |  LOTTE KUIPERS

Een jaar geleden sprak Martine openhartig over haar schulden in ‘Pauw’. Ze werkt, maar kan nauwelijks rondkomen. Nu is ze terug in de talkshow, maar volgens Martine is er niets veranderd in het afgelopen jaar.
“Ik ben overal geweest. Ik heb letterlijk mijn lege portemonnee voor hun voeten gegooid, maar het interesseert ze gewoon niet”, vertelt Martine.

SCHULDEN
Donderdag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de schuldenproblematiek in Nederland. Een goed moment voor Pauw om te kijken wat er in het afgelopen jaar veranderd is. Bitter weinig, vindt Martine. Ze nodigde premier Rutte en VVD-Kamerlid Dennis Wiersma uit om bij haar langs te komen, maar die lieten zich niet zien.

ACHTHONDERD EURO
Martine is teleurgesteld in de politiek: “Zij begrijpen het niet. Want zij kunnen gewoon boodschappen doen en pinnen en dan is het: ‘tot ziens’. Wij staan in de supermarkt en hebben gelukkig zelfscan. Dan heb je tien euro en bij 9.65 moet ik stoppen”, vertelt Martine. De alleenstaande moeder moet rondkomen van achthonderd euro in de maand, samen met haar twee kinderen.

KINDEREN
Martine is vooral niet te spreken over de manier waarop Nederland omgaat met mensen met schulden. “Ik heb een fulltimebaan aan mijn kinderen, dan ben ik nog zo gek dat ik ga werken, wat ook niet beloond wordt. En dan moet ik ook nog elk weggetje voor elke toeslag uitzoeken”, vertelt ze geëmotioneerd.

Bekijk hier het fragment waarin Martine vertelt over haar schulden>